Förskoleutveckling - vi möts i ögonhöjd i nyfikna processer

Vill ni utveckla stöttande arbetssätt i utbildningen och undervisningen genom en tillgänglig och tillåtande lärmiljö där barnen ges rätten till tillgänglighet, inflytande, autonomi och progression i sin lek, utveckling och lärande?

Modern forskning inom didaktik och neurovetenskap pekar på att det är pedagogens relationella och stöttande kompetens som bidrar till kvalitet i förskolan.

Lärande sker hela tiden. Förskolan har många traditionella arbetssätt som inte alltid samstämmer med den forskning som finns idag om hur barn kan ges möjligheter till lärande utifrån sig själva i en tillgänglig och tillåtande lärmiljö.

Vill ni utveckla detta på era förskolor?

Utifrån våra erfarenheter med projektet Hjärnvägar om utforskande arbetssätt med 3-5 åringar och ett ULF-projekt om de yngsta barnens utforskande, lärande och språkutveckling stöttar vi er at ta nästa steg i ert utvecklingsarbete för att skapa en förskola som vilar på en modern vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet,

En väl utformad lärmiljö med ett material som är tillgängligt, rikt och väcker barnens nyfikenhet och lusta att lära är en viktig kvalitetsfaktor för att främja barns utveckling och lärande. Att utveckla och förändra en lärmiljö handlar också om att utveckla och förändra förhållningssätt och undervisningsmetoder hos pedagogerna.

Vill du ha stöd i ett sådant arbete?

Tillsammans med er gör vi en plan för en sådan utvecklingsprocess.

KONTAKTA OSS I FORMULÄRET NEDAN

Kontakta oss HÄR för frågor eller offert

Kvalitetsobservation - likvärdig undervsining

En väl utformad lärmiljö och ett genomtänkt förhållningssätt hos de som arbetar på förskolan är två viktiga komponenter för hög kvalitet i förskolan

En kvalitets observation syftar till att ge förskolan en objektiv bild av undervisningen och att ni ska få syn på både era styrkor och utvecklingsområden i relation till läroplanens målområden. Observationen leder till en rapport för er att arbeta vidare med. Tillsammans har vi en överlämningsworkshop med er för att stödja ert fortsatta utvecklingsarbete.

Vi arbetar i tre steg:

  1. Observation

  2. Återkopplingssamtal/workshop där ni också får en skriftlig rapport

  3. Coaching för fortsatt utveckling - tre samtal för rektor/ledning

Systematiskt kvalitetsarbete-SKA

Vi är din partner för att utveckla ett ledningssystem där utbildningen och undervisningen omfattas av ett meningsfullt och professionellt SKA arbete

Ett genomtänkt och meningsfullt SKA arbete skapar en professionell hållning och säkerställer att du kan känna dig trygg inför en tillsyn eller för att hantera en anmärkning eller ett föreläggande.

Vi erbjuder genomlysningar av ert arbete, handledning och coaching för att utveckla arbetssätt och metoder samt relevant stöd utifrån era unika behov.

Kontakta oss i formuläret nedan för frågor eller offert